/

Ali bomo tudi letos podrli vse rekorde?

Ali bomo tudi letos podrli vse rekorde?

Ko se ozremo nazaj, opazimo neverjeten razvoj in rast Strojniških piknikov. Kar je bilo nekoč le sproščeno druženje, je hitro postalo dogodek, ki ga študentje in podjetja enako nestrpno pričakujejo. Od prvega piknika pa vse do tretjega, se številke nenehno vzpenjajo. Zdaj pa je pred nami nov izziv: Veliki inženirski piknik. Ali smo pripravljeni premakniti meje še višje?

Vse se je začelo s 1. Strojniškim piknikom, kjer je bilo prisotnih 524 udeležencev. Piknik je bil močno podprt s strani 11 organizacij in podjetij. Kljub skromnim začetkom so se udeleženci lahko pomerili v 6 tekmovanjih, med njimi tudi hitrostno pitje piva, ki je postalo stalnica vsakega piknika. Skupaj je bilo razdeljenih 933 porcij hrane, popilo pa se je 1194 litrov piva.

Na 2. Tradicionalnem Strojniškem pikniku so bili presežena vsa pričakovanja. Dogodka se je udeležilo 726 navdušencev strojništva. Nekaj več kot na prvem, kar je pomenilo, da se je dobra beseda o pikniku razširila. Dogodek z veseljem podprlo kar 14 podjetij in organizacij. In če je bilo na prvem “zgolj” šest tekmovanj, jih je bilo na drugem že kar devet! Razdelili smo 1441 porcij hrane, medtem ko so študentje popili približno 1675 litrov piva.

Predstavitev projekta Superior Engineering

Prava eksplozija je sledila s 3. Tradicionalnim Strojniškim piknikom. Prizorišče je zasedlo neverjetnih 1103 udeležencev, organizacijo pa je podprlo kar 20 sponzorjev. Tretji piknik je zaznamovalo 12 raznolikih in inovativnih tekmovanj. Od najbolj klasičnih, kot so vlečenje vrvi in hitrostno vijačenje, do novih in vročih, kot sta bila “Can you Drone it” in “Iron Man Grip Challenge”. Udeleženci so uživali v kar 2865 porcijah hrane in 2231 litrih popitega piva.

Kako premagati te izjemne številke? Pred nami je zagotovo velik izziv. Veliki inženirski piknik, dogodek, ki bo združil vse inženirske smeri, ne samo strojništvo. Cilj? Prisotnih naj bi bilo 1200 udeležencev, predstavilo se bo kar 20 zanimivih podjetij iz slovenske industrije, urnik pa bo zapolnilo kar 15 tekmovanj. Da dokažemo, da smo inženirji res prav jedci pa bomo verjetno pojedli kar 3000 porcij hrane in popili preko 2500 litrov piva. Zadnja je gotovo številko s katero se ne smemo hvaliti, toda če ima inženir kaj raje kot šraufanje svojega motorja, je to mrzlo pivo v roki.

Kava, ki ti je postreže robot je zagotovo boljša 😉

Takšen napredek je resnično navdihujoč. V samo nekaj letih smo uspeli združiti in povezati skupnost študentov in podjetij ter ustvariti dogodek, ki vsako leto postavlja nove mejnike. Je pa seveda potrebno poudariti, da takšna rast in uspeh nista mogoča brez podpore vseh sodelujočih – študentov, sponzorjev, organizatorjev in vseh ostalih, ki so kakorkoli povezani s piknikom.

Z vsemi temi dosežki in ambicioznimi cilji za prihodnost se postavlja vprašanje: Ali mislite, da nam bo uspelo?

Naše mnenje? S takšno skupnostjo, ki jo gradimo iz leta v leto, verjamemo, da bomo premagali vsak izziv. A seveda ne brez vaše pomoči. S skupnimi močmi bomo dosegli nove mejnike piknika in ustvarili spomine, ki jih ne bomo nikoli pozabili.

Se vidimo na Velikem inženirskem pikniku!

Postanite partner dogodka

Kot partner našega dogodka boste deležni edinstvene priložnosti za promocijo, mreženje in povečanje prepoznavnosti vaše blagovne znamke ter izdelkov.

Partnerji in organizatorji dogodka

Skupaj razvijamo tanajboljše piknike!

Organizatorji

Glavni sponzorji

Generalni sponzor

Zlati sponzorji

Srebrni sponzorji

Bronasti sponzorji

© 2023 Inženir.si. All right reserved.
Privacy policy | Terms of service
Made with ⚝ by Starfiniti d.o.o.
#najinzenirskamajica

Oddaj motiv in se poteguj za privlačno nagrado

    Vpiši svoje podatke in bodi na tekočem o aktualnem dogajanju

    Postanite partner

    Poskrbeli bomo, da bo to vaš najboljši piknik