/

Nekaj uvoda… v preteklost in prihodnost. Prihaja Veliki INŽENIRSKI PIKNIK!

Nekaj uvoda… v preteklost in prihodnost. Prihaja Veliki INŽENIRSKI PIKNIK!

Vrača se naš največji, najljubši in seveda nepozabni dogodek leta – strojniški piknik! A letos z majhno spremembo, saj smo po temeljitem premisleku sklenili, da naše delo ni zgolj strojništvo, temveč zajema prav vsa inženirska znanja… Iz tega razloga vem letos ponosno predstavljamo veliki INŽENIRSKI PIKNIK!

Pa brez skrbi – piknik bo prav tak kot se ga spominjamo, seveda pa z novimi aktivnostmi, novimi partnerji in v še večjem številu.

Sami smo skromnega mnenja, da ne bo nič manj kot legendaren – ne verjameš?

Pridi in se prepričaj sam!


Leta 2019 smo vas presenetili s 1. Tradicionalnim strojniškim piknikom, ki je presegel vsa pričakovanja. V ekipi Strojnik.si smo pričakovali udeležbo okrog 300 študentov strojništva, na piknik pa jih je prišlo okrog 600 skozi celotni dogodek. Si predstavljate kako smo zgrešili s količinami zalog za žejne in lačne? Astronomsko! Na srečo smo zadnji dan, glede na prodane vstopnice, to še nekako rešili, da je hrane zmanjkalo šele med 7-8 zvečer, pijače pa kaki dve uri pozneje. V vsakem primeru smo na izvedbo gledali kot uspeh, saj nam je uspelo pripraviti prvi piknik na Študentskem Kampusu s kar dobro udeležbo (iz te trditve odštejte dejstvo, da so nas zaradi pomanjkanja zalog okrog lovili še vedno lačni in žejni študentje strojništva).

Inženirski piknik še vedno ostaja največji karierno-zabavni dogodek na prostem!

Bistvo Tradicionalnega strojniškega piknika, sedaj Inženirskega piknika je kako združiti koristno z zabavnim. Kot inženirji vseh strok se zavedamo, da industrija raste in s tem naše znanje postaja izjemno zaželeno na trgu dela – po domače “brez službe ne bomo”. Še bolj kot mi pa se tega verjetno zavedajo podjetja inženirske industrije, ki potrebujejo večjo ekipo hitreje kot lahko mi diplomiramo. To so seveda odlične novice – industrija gre gor, mi pa spet, ne bomo brez službe! V vsaki šali pa je malo resnice pravijo in res – ko končno diplomiramo, pride trenutek resnice – kam v službo? Za solidnega inženirja je izbire preprosto preveč, da bi se človek lahko enostavno odločil. Sam sem imel veliko srečo pri tem, da sem obiskal mnogo slovenskih podjetij, ki niso zares znana, ko pa pogledaš na internet pa vidiš Top 10 globalno v svoji branži. Kaj? Kako jih nisem poznal? Uau!

In vsem, ki je moja zgodba kaj namignila, to je situacija, ki jo želi rešiti Inženirski piknik. Na dogodku želimo vsako leto predstaviti uspešna podjetja slovenske industrije, ki vam lahko ponudijo marsikatero priložnost, če ne drugega pa boste vsaj spoznali kaj vse znamo narediti v Sloveniji. Absolutno zagotavljam, da boste presenečeni!

Če pa pogledamo malo gor, rdeči napis, je omenjen tudi zabavni del. Z ekipo smo obiskali karierne sejme in na večini je bilo bore malo študentov (fun fact: samo na Univerzo v Ljubljani je vpisanih med 30.000 – 40.000 študentov), nato pa smo se spraševali zakaj – vse je bilo urejeno res v nulo! Odgovor je bil samo en – manjkal je tisti zabavni aspekt, saj so vendarle študentska leta in kljub kariernemu sejmu bi se lahko kaj pozabavali, šli kakšno igro, kaj pojedli in popili. Naša rešitev je bila na mizi: dogodek na prostem, ki bo označen kot “karierno-zabavni”, saj bo poleg kariernega dela zraven tudi vrsta aktivnosti, nagradnih iger, ter “one price to rule them all” – “all you can drink & eat meni”.

Rodil se je Tradicionalni strojniški piknik, s sloganom “Piknik brez izgub – ker je naš proces idealen”. Po treh uspešnih letih si želimo razširiti to edinstveno vzdušje med inženirje vseh strok – strojnike, elektrotehnike, gradbenike, kemike, matematike in fizike, informatike ter programerje… Predstavljamo vam VELIKI INŽENIRSKI PIKNIK, ki bo na enem mestu, združil vse našteto in zopet podrl vse dosedanje rekorde!

Če sem te avtor članka vsaj malo prepričal, da je udeležba na dogodku dobra ideja, iz kakršnegakoli razloga, sem prepričan, da razočaran ne boš. Letos zalog ne bo zmanjkalo, podjetij je več kot kadarkoli prej, program pa bo daljši in obsežnejši kot ste jih videli do sedaj!

Se vidimo na Inženirskem pikniku, 4. oktobra od 15. ure dalje!

3. Strojniški piknik v polnem teku (seveda sem protestiral proti točno tej sliki… :D)

Postanite partner dogodka

Kot partner našega dogodka boste deležni edinstvene priložnosti za promocijo, mreženje in povečanje prepoznavnosti vaše blagovne znamke ter izdelkov.

Partnerji in organizatorji dogodka

Skupaj razvijamo tanajboljše piknike!

Organizatorji

Glavni sponzorji

Generalni sponzor

Zlati sponzorji

Srebrni sponzorji

Bronasti sponzorji

© 2023 Inženir.si. All right reserved.
Privacy policy | Terms of service
Made with ⚝ by Starfiniti d.o.o.
#najinzenirskamajica

Oddaj motiv in se poteguj za privlačno nagrado

    Vpiši svoje podatke in bodi na tekočem o aktualnem dogajanju

    Postanite partner

    Poskrbeli bomo, da bo to vaš najboljši piknik