Program

Da bo vedno akcija!

Inženir na cesti

15.00 - 20.00

Ker smo inženirji nori na avtomobilizem smo za vas pripravili simulator vožnje! Simulator med drugim omogoča gibanje v vseh šestih smereh. Tako boste s kolegi preverili svoje sposobnosti in dokončno lahko dorekli kdo izmed vas je najboljši voznik. Da pa bo izkušnja še bolj popolna boste lahko poskusili različne simulirane scenarije. 

FIFA23

15.00 - 21.00

Ste mojster tudi za računalniško konzolo? Tukaj boste lahko dokazali, da ste ne le kralj resničnih zelenic, ampak tudi na digitalnem igrišču. Pozor, to ni samo igra, to je bitka za nogometno čast!

Ugani višino, zadeni mašino

15.00 - 20.00

Dober inženir zna s prostim očesom oceniti dimenzije izdelka na milimeter natančno. Pa ti? Si dober inženir? Tudi letos se namreč vrača naša nepozabna klasika "Ugani višino, zadeni mašino" - oceni, kako visoko je obešeno orodje. Tisti, ki bo najbolje ocenil, prejme obešeno orodje.

Nagradni kviz o sponzorjih

15.00 - 20.00

Kot gotovo veste je naš dogodek poseben prav zaradi predstavitev industrije, ki potekajo na stojnicah podjetij skozi celotno trajanje dogodka. Te predstavitve niso od muh in zagotovo si zaslužijo posebno pozornost… Kviz “Ali poznaš partnerje dogodka?” pa bo nagradil vas, obiskovalce, ki boste od predstavitev odnesli največ znanja.

Beer balancing game

16.00 - 18.00

Zakaj bi pil pivo na normalen način, če to ni prav nič zabavno. Pri tej igri vam bo prav prišlo znanje iz dinamike togih teles in dinamike fluidov, saj boste morali pivo balansirati na način, da ga čim prej spijete in se pri tem čim manj polijete. Brez skrbi, tudi če še niste opravili izpita iz dinamike togih teles ali dinamike fluidov, spretnost in zbranost vam bosta prišle veliko bolj prav.

Pinball shot

16.00 - 18.00

Se še spomnite pinballa, ene od najbolj znanih iger vseh časov? Zagotovo ste jo že igrali v kakšnem zabaviščnem parku ali pa vsaj v digitalni obliki tistih prvih, prednaloženih Windows iger. Tokrat bomo na pikniku obujali spomine na to legendarno igro, ki se vrača v lastnoročni konstrukciji in izvedbi. Pustite se presenetiti...

Slepo tehtanje

16.00 - 19.00

Igra 'Slepo tehtanje' bo preizkusila vašo natančnost in občutek, pridobljen z dolgoletno laboratorijsko prakso. Z natančnostjo, ki jo premorejo le izkušeni kemiki, boste morali zatehtati natanko 10g snovi. Da pa naloga ne bo prelahka, bodo številke na tehtnici prekrite.

Spretni gradbinec

16.00 - 19.00

Med inženirske vede spada tudi gradbeništvo, kjer morajo biti še posebej spretni žerjavisti, saj lahko že najmanjša napaka pomeni ogromno katastrofo. Preden sedete za kontrolno ploščo pravega žerjava, s katerim gradijo najvišje stolpnice, lahko trenirate na miniaturnem ročno upravljanem žerjavu. V igri na čas boste v stolp postavljali 5 kock. V kolikor stolp podrete, morate začeti znova.

Srečelov

16.00 - 19.00

Ena izmed najbolj priljubljenih iger vseh piknikov, srečelov! S pomočjo partnerjev dogodka vam bomo tudi letos pripravili polne vrečke super presenečenj, ki vam bodo prišle še kako prav. In seveda, kot inženirji nič ne prepustimo naključju - prav zato pa je pri nas vsaka srečka dobitna!

Hitrostno vijačenje

17.00 - 19.00

Igra, ki nas uspešno spremlja že od prvega piknika dalje! "Sam da se neki šraufa" si misli vsak pravi strojnik. Praktično v zibelko sta nam bila dana šraufenciger ali francoz, ki ga bomo tokrat uporabili pri igri hitrostno vijačenje. Pravila so sila enostavna - tisti, ki bo najhitreje privil matico velikosti M24 na 30 centimetrov dolgo navojno palico, zmaga.

Finding BEST

17.00 - 19.00

Le kaj se skriva na Študentskem Kampusu? Morda pa boste s pomočjo iskanja namigov in opravljanja izzivov, ki so skriti po prizorišču, spoznali BEST kulturo. Začetna točka bo razkrita, nato pa boste morali sami poiskati vsaj 10 namigov, ki vas bodo pripeljali do končne BEST nagrade.

Zabijanje žebljev

17.00 - 19.00

Zabijanje žebljev s kladivom je enostavno opravilo. Kaj pa če pri roki nimamo navadnega kladiva in se moramo znajti? Ravno to od vas zahteva ta igra - zabiti žebelj z improviziranim kladivom, ki bo od vas zahteval spretnosti in natančnost. Zaenkrat se pustite presenetiti, predlagamo pa, da povadite zabijanje žebljev z bolj nenavadnimi predmeti.

Ročni nogomet

18.00 - 21.00

Ker se želimo izogniti nepotrebnim obtožbam, da ne poskrbimo dovolj za športno udejstvovanje, smo letos za vas pripravili veliki turnir v ročnem nogometu! Tako je! Če meniš, da si tudi sam kralj vaških kafan boš brez težav premagal vseh 32 ekip in dokazal, da si najboljši slovenski inženir v ročnem nogometu!

Vlečenje vrvi

18.30

Ultimativna preizkušnja, ki bo končno povedala, kateri inženirji so najboljši - staro dobro vlečenje vrvi. Strojniki, elektrotehniki, programerji, gradbeniki… Naberite svoje ekipe in dokažite, da ste zmagovalci večne borbe, ki traja že desetletja! Dokažite, da je vaše področje inženirstva najbolj pomembno!

Beerpong turnir

20:30 - 22.30

Ni študentskega žura brez Beerpong turnirja. Nastavi svoje merilne naprave ter zadeni vse kozarčke po strojniških pravilih, ki ste jih lahko spoznali tekom študijskega leta na naših znamenitih Beerpong turnirjih v Foerster baru. Kar 64 ekip se bo potegovalo za naziv kraljev strojniškega Beerponga, ki ga bodo obdržali za eno leto, do naslednjega piknika.

Ansambel Naveza

20.30 - 23.30

Kot se za pravi piknik spodobi ga bomo zaključili v stilu s pravo žurko. Zaplesali in poveselili se bomo v domačih ritmih ansambla Naveza. 

Partnerji in organizatorji dogodka

S skupnimi močmi oblikujemo optimalne pikniške izkušnje!

Organizatorji

Glavni sponzorji

Postanite partner dogodka

Kot partner našega dogodka boste deležni edinstvene priložnosti za promocijo, mreženje in povečanje prepoznavnosti vaše blagovne znamke ter izdelkov.

© 2023 Inženir.si. All right reserved.
Privacy policy | Terms of service
Made with ⚝ by Starfiniti d.o.o.
#najinzenirskamajica

Oddaj motiv in se poteguj za privlačno nagrado

    Vpiši svoje podatke in bodi na tekočem o aktualnem dogajanju

    Postanite partner

    Poskrbeli bomo, da bo to vaš najboljši piknik