/

Srebrni partner: LTH Castings d.o.o.

Srebrni partner: LTH Castings d.o.o.

Vas zanima avtomobilska industrija in z njo povezani trendi, ki jo spremljajo v zadnjem obdobju? Potem je LTH Castings zagotovo pravi naslov za vas!

Skupino LTH Castings odlikuje 75-letna tradicija na področju razvoja, litja, obdelave in sestavljanja visoko kompleksnih komponent iz aluminija ter v izdelavi orodij za njihovo proizvodnjo. Sodimo med največje evropske visokotehnološke tlačne livarne, z razvojem in izdelavo prototipov v lastni visokotehnološki orodjarni in z avtomatizirano serijsko proizvodnjo pa smo prva izbira najnaprednejšim podjetjem v avtomobilski industriji. Naši dolgoletni partnerji so največji in najuglednejši svetovni avtomobilski proizvajalci, med katerimi so Mercedes – Benz, BMW, VW, Audi, Bosch, Continental, JTEKT in drugi. 

Med naše ključne izdelke sodijo komponente pogonskega sklopa tako motorjev z notranjim izgorevanjem kot tudi e-motorjev, komponente za termično upravljanje, komponente za volanske sklope, komponente za zavorne sklope, komponente za elektroniko ter komponente za ADAS (napredni asistenčni sistemi).

Odličnost naših storitev zagotavljamo s celovitim servisiranjem kupcev, vlaganjem v znanje, inovativnim razvojem izdelkov in procesov ter nenehnim povečevanjem produktivnosti in kakovosti. Slednje zagotavljamo z visokimi vlaganji v tehnološko opremo naše proizvodnje in širitve naših proizvodnih lokacij. V letu 2022 smo za investicije namenili skoraj 64 mio €! V naših proizvodnjah se trenutno nahaja več kot 100 avtomatiziranih livarskih celic in več kot 200 avtomatiziranih obdelovalnih centrov. Naša zadnja največja in vsekakor omembe vredna investicija pa je zagotovo največji tlačno livarski stroj v JV Evropi s kar 3.500t zapiralne sile. 

Skupino LTH Castings sestavlja 6 obratov v 3 državah (Slovenija, Hrvaška, Severna Makedonija) s skupno kar 125.000 m² proizvodnih površin. Skupina trenutno zaposluje 3.700 sodelavk in sodelavcev, od tega več kot 2.200 v Sloveniji. V letu 2023 smo ustvarili 420 mio € prodajnih prihodkov, te pa bomo v letu 2025 popeljali čez mejnik 500 mio €. Ta cilj bomo dosegli tudi s pomočjo številnih novih projektov na področju e-mobilnosti.

Za doseganje zastavljenih ciljev in nadaljnje uspešno poslovanje skupine LTH Castings d.o.o.

pa so vsekakor ključni tudi naši zaposleni. Zato cenimo njihovo znanje, jih spodbujamo k inovativnosti, obenem pa jim omogočamo optimalne pogoje za delo in razvoj. Tega med drugim spodbujamo s kroženjem zaposlenih med obrati skupine, z organizacijo internega šolanja LTH Akademija, s številnimi izobraževanji za dvig znanja in kompetenc zaposlenih ter skrbjo za naše potencialne in ključne kadre.

Skrbimo pa tudi za ostale dejavnike, ki pomembno prispevajo k motiviranosti za delo (izplačilo regresa, božičnice in razdelitev sredstev iz naslova uspešnosti poslovanja, financiranje pokojninskega načrta, organizacija dogodkov za zaposlene in njihove družinske člane, možnost najema počitniških in športnih kapacitet, …).

Skupaj z zaposlenimi smo v zadnjem času vse bolj usmerjeni tudi v trajnostni razvoj, ki med drugim obsega naš odnos oziroma vpliv na okolje. V želji, da tega ohranimo tudi za prihodnje generacije, stremimo k temu, da v naši proizvodnji uporabljamo 100% recikliran aluminij, z namestitvijo sončnih celic na naših obratih pa smo poskrbeli za pridobivanje energije iz naravnih virov. Naš največji cilj na področju trajnostnega razvoja pa je zagotovo CO2 nevtralna proizvodnja do leta 2030.

V LTH Castings se lahko pohvalimo tudi z odličnim sodelovanjem s fakultetami ter srednjimi in osnovnimi šolami ter tako tudi z dijaki in študenti. Spadamo med večje slovenske štipenditorje, saj imamo aktivnih več kot 120 štipendistov, v šolskem letu 2024/2025 pa bomo podelili kar 64 novih kadrovskih štipendij. V vsakem šolskem letu na obvezno prakso sprejmemo več kot 80 dijakov in študentov, še enkrat tolikim omogočimo opravljanje študentskega in počitniškega dela, pri nas pa lahko dobite tudi teme za diplomske in magistrske naloge z veliko dodano vrednostjo.

Zaradi napovedane nadaljnje rasti podjetja bomo zelo veseli, če se našemu kolektivu pridružijo študenti strojništva, elektrotehnike, informatike, metalurgije in mehatronike. Čakajo vas delovna mesta, kot so razvojni inženir, konstrukter, tehnolog v livarni, tehnolog na obdelavi, tehnolog na avtomatizaciji procesov, inženir za kakovost, projektni vodja, skrbnik ključnih kupcev, … Zato vas vabimo, da spremljajte razpise na naši spletni strani ali pa se na strojniškem pikniku enostavno oglasite na našem razstavnem prostoru. Mi vas že nestrpno pričakujemo!

Spremjajte nas na tudi na:

Osnovni podatki podjetja:

Postanite partner dogodka

Kot partner našega dogodka boste deležni edinstvene priložnosti za promocijo, mreženje in povečanje prepoznavnosti vaše blagovne znamke ter izdelkov.

Partnerji in organizatorji dogodka

Skupaj razvijamo tanajboljše piknike!

Organizatorji

Glavni sponzorji

Generalni sponzor

Zlati sponzorji

Srebrni sponzorji

Bronasti sponzorji

© 2023 Inženir.si. All right reserved.
Privacy policy | Terms of service
Made with ⚝ by Starfiniti d.o.o.
#najinzenirskamajica

Oddaj motiv in se poteguj za privlačno nagrado

    Vpiši svoje podatke in bodi na tekočem o aktualnem dogajanju

    Postanite partner

    Poskrbeli bomo, da bo to vaš najboljši piknik